miercuri, 17 aprilie 2013

Stiluri de rochii: Rochia de mireasa stil Empire



Josephine
Asa cum am precizat si in postarea trecuta, stilul (tipul) de rochie pe care il vom aborda astazi este stilul Empire.


Rochia tip Empire este un tip de rochie regala, dupa cum ii spune si numele. Daca vei alege o rochie de mireasa stil Empire vei fi o adevarata „zeita contemporana”.


Talia Empire – o linie ce demarca talia pornind de sub bust – a fost facuta cunoscuta de catre Josephine, sotia lui Napoleon Bonaparte, care începând cu anul 1804, a favorizat impunerea stilului “clasic” grecesc si a facut sa revina în voga rochiile stil toga, pe care le purtau persoanele pictate pe vasele provenind din perioada respectiva.

Creatorii de rochii de mireasa, inspirati parca de acele vremuri, propun designuri în forme sculpturale, imitând geometria coloanelor, drapaje, împaturiri. Simplitatea cautata, pretioasa a acestor rochii presupune însa, în acelasi timp, o tehnologie avansata a croiului. 

Rochia stil Empire este caracterizata de linia taliei care porneste exact de sub bust, ascunde defectele din jurul taliei si al soldurilor, deoarece trece usor peste curbele corpul tau, si totodata poate complimenta un bust mic, daca alegi o rochie cu banda lata, puternic accesorizata sau vei putea observa aceste modele asortate la decolteuri patrate si maneci sau bretele late.
  
Rochia tip Empire are talia ridicata, gen baby doll, imediat sub sâni, iar fusta este fluida si cade drept, nu foarte larga, dar lejera, nemarcând talia în niciun fel. Foarte rar aceasta se largeste usor în partea inferioara, formând o litera A, însa de cele mai mult ori aceasta este dreapta.

Desi acest model de rochie este preferat de foarte multe femei datorita faptului ca avantajeaza aproape orice tip de silueta, ascunde imperfectiunile si pune în valoare partile cele mai senzuale ale corpului: umerii si gâtul, modelul nu este foarte recomandat mireselor plinute sau mici de statura. De asemenea, datorita stilului de baby doll, aceasta este preferata mireselor gravide, ascunzând o sarcina în faza incipienta si nu numai, cu succes.


 Iata cateva rochii stil Empire realizate in atelierul nostru. Mai multe gasiti pe www.robeblanche.ro


































Iar acum si alte exemple de rochii stil empire: 




























































Urmatorul stil pe care il vom descrie va fi Rochia Stil Sirena


Ati purta o rochie stil Empire in ziua nuntii? 
Ce va determina sa alegeti o astfel de rochie?




Un comentariu: